"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Bombolles d'amor»

Pilar Campmany i Piqué

Il·lustració:  John Everett Millais

Bombolles (John Everett Millais)
"Bombolles"
John Everett Millais


Bombolles d'amor


     Tots els fills ja han arribat a casa dels pares per celebrar el setantè aniversari de la mare, l'Elvireta. La filla soltera que viu amb ells, l'Agnès, després de disposar exquisides menges damunt d'unes fines estovalles de fil blanc, brodades amb punt de cadeneta petit, s'asseu al costat de la mare per vigilar, com sempre, que no mengi ni begui res que pugui fer-li mal: olives, embotits, salsetes, alcohol... El pare ho observa tot, en silenci, conscient que la filla es preocupa molt per la salut de la mare.

     Després de les postres, algú proposa de prendre el cafè al jardí, és un bon lloc per a fer-hi tertúlia, i tothom s'aixeca encantat. El pare, però, roman assegut i demana a la dona, molt fluixet, que tampoc no es mogui; quan la filla no els veu, li serveix d'amagat, amb un somriure murri, unes gotetes de cava tot dient-li: "Beu-ne una miqueta, amor meu, ja sé com t'agrada..." Ella agafa la copa, agraïda, i assaboreix, a poc a poc, aquelles bombolles que sap que contenen el cor del marit; potser hi escassegen espores de raó, però hi excel·leixen cristalls d'amor.

     Al menjador, l'aire fa olor de tendresa...


Pilar Campmany i Piqué
(Barcelona)
«Bombolles d'amor»
Trobada poètica per a la Gent Gran
Mollet, 2011

Il·lustració:
"Bombolles"
John Everett Millais
(Southampton, Anglaterra, 1829 - Londres, 1896)
'Bombolles (John Everett Millais)'


Referència:
Campmany i Piqué, Pilar.
«Bombolles d'amor».
Lo Càntich. N.12. Metonímia, 2011.
Novembre - Desembre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.12

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]