"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«Edició especial»

Setze Petges

- Editorial Montflorit -

Edició especial (Setze Petges)

Edició especial

Setze Petges
- Editorial Montflorit -     Edició especial és un llibre editat seguint l'estil d'un diari, amb mots encreuats i horòscops inclosos, amb destacats dins dels relats i amb les seccions més habituals d'un diari. Dedicat a la memòria de Rosa Muxí, la Primera Plana és obra de l'escriptor Isidre Grau, la Contra està escrita per la Maria Barbal i les il·lustracions són màgia de la Sara Cendan i Masip.

     Edició especial és el segon projecte literari col·lectiu del grup d'escriptores i escriptors Setze Petges, després del primer volum, amb títol homònim, editat per Editorial Proa, que sortia al carrer el Desembre de 2004, i era presentat al públic un mes de Febrer de l'any 2005 a l'Ateneu Barcelonès.

     Edició especial es pot llegir de la mateixa forma que cadascú llegeix el seu diari habitual i al mateix lloc -a la nostra cafeteria favorita, al saló de casa, a la biblioteca, al treball ;)-; potser començant pel principi i passant fulles, assaborint l''Editorial' i descobrint el camí que porta un projecte a convertir-se en una realitat, superant les adversitats, gaudint de la 'Primera Plana' de l'Isidre Grau i, en memòria de la Rosa Muxí, dels seus mots inaugurals... o potser començant pel final, amb 'La Contra' de la Maria Barbal; o per la secció d''Esports', amb l'Oriol Solé; o per la secció 'Internacional', amb la crònica de l'Antoni Cardona; o la secció 'Nacional' de la mà d'en Jordi Bordas. El nostre entorn sempre ens atrau, 'Fets i Gent', de Mercè Bagaria, és la mostra. Però qui sap si aquell dia ens interessen més els 'Anuncis Classificats' d'en Josep Maria Ricart o els articles d''Opinió' i les 'Cartes al Director', seguint la ploma de l'Hilari García. Ai! El Temps! Ai, el temps! Amb aquesta climatologia imprevisible toca fer una ullada al 'Temps', descrit per en Ferran d'Armengol. I encara més: la secció de 'Cultura', amb la Mariàngels Calaf; l'apartat de 'Ciencia i Tecnologia', de Rosa Muxí; la secció d''Educació', amb Montserrat Escartín i l''Economia', de l'Anna Masip. Del principi al final... del final a l'inici... o a saltironets... Gaudiu de la bona lectura! Compartiu la bona lectura!


Presentació:

Presentació d'Edició especial

L'Editorial Montflorit
i
l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès
es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre
de relats dels Setze Petges

Edició Especial

La presentació anirà a càrrec de la escriptora Maria Barbal,
de l'escriptor Isidre Grau, professor de l'Escola d'Escriptura,
i dels autors del llibre, amb la col·laboració de l'actor David Segú.

L'acte tindrà lloc dilluns, 21 de novembre de 2011,
a les 19.30 h. a la sala d'actes de l'Ateneu Barcelonès
(C. de la Canuda, 6 - Barcelona)


Edició especial

Edició especial

Setze Petges
Editorial Montflorit

Textos:
Rosa Muxí i Muxí
Antoni Cardona i Torras
Jordi Bordas i Coca
Anna Masip i Argilaga
Montserrat Escartin i Gual
Mariàngels Calaf i Masachs
Mercè Bagaria i Mellado
Ferran d'Armengol i Galceran
Hilari Garcia Rodríguez
Josep Maria Ricart i Puigneró
Oriol Solé i Granier

Il·lustracions:
Sara Cendan i Masip

Primera Plana:
Isidre Grau

Contra:
Maria Barbal

Portada Edició Especial (Setze Petges)Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Edició especial».
Setze Petges
Lo Càntich. N.12. Metonímia, 2011.
Novembre - Desembre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.12

1 [ Comentar aquesta entrada ]:

Setze Petges ha dit...

Molt agraïts per la vostra implicació. La nostra és una feina sorda, ja que no tenim distribució, però creiem en el boca a boca, i això acabarà per ser u èxit.
Moltes gràcies!

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]