"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia
«XIIIè Premi “Víctor Mora” de Narrativa Breu»L’Escala - 2011

XIIIè Premi 'Víctor Mora' de Narrativa Breu

XIIIè Premi 'Víctor Mora' de Narrativa Breu

L’Escala - 2011

        Diumenge, 13 de novembre de 2011 a les 12 del migdia, a la Biblioteca Municipal de l'Escala, la Fundació Víctor Mora ha celebrat l'acte de lliurament de premis del XIIIè Premi 'Víctor Mora' de Narrativa Breu.

        L'acte ha estat presidit pel Sr. Víctor Mora, el Sr. Víctor Puga (Primer Tinent d'alcalde de l'Escala), el Sr. Víctor Pallàs (Membre del Jurat i Patró de la Fundació) i la Sra. Núria Rodríguez (Secretaria i Patrona de la Fundació); i ha comptat amb la presència dels deu finalistes del total de 99 participants.

        La Fundació Víctor Mora convoca aquest guardó literari amb la intenció de seguir incrementant la tasca cultural que ja s'està portant a terme i, sobretot, per col·laborar en la difusió de la llengua i cultura catalana, facilitant que els escriptors i escriptores puguin publicar la seva obra, amb reconeixement del seu esforç i apostant per la continuïtat de la seva creació, garantia de la literatura catalana. L'Editorial La Busca publicarà l'obra guanyadora i totes les obres finalistes.


XIIIè Premi 'Víctor Mora' de Narrativa Breu

Primer Premi:
A l'obra:
"En un lloc de Noruega"
Autora:
Gemma Romeu Puntí

Obres Finalistes:

"Malson de llevant" de Mariano Pascual
"Apagat o fora de cobertura" de Núria Boltà
"El gos del veí" de Santi Sala
"A redós de l'olivera" de Mercè Bellfort
"Evaryndrom" de Màrius Moneo
"El lladre i la seva víctima" de Joan Gausachs
"L'Escola d'Olot" Josep M. Sansalvador
"El sopar" de Montse Freixas
"Ben retratat" de Xavier Jové


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«XIIIè Premi 'Víctor Mora' de Narrativa Breu».
Lo Càntich. N.12. Metonímia, 2011.
Novembre - Desembre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.12

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]