"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia
Presentació del llibre:
"La cendra dels anys"
Júlia Costa

La cendra dels anys (Júlia Costa)

Presentació del llibre:
«La cendra dels anys»

Júlia Costa
Espai Putxet - C/ Marmellà, 13 - Barcelona

Divendres, 7 d'octubre de 2011, a les 20h., a L'Espai Putxet, Júlia Costa i Coderch (Barcelona, 1948), presenta el seu llibre "La cendra dels anys".

"Un home encara jove, un actor sense feina ni perspectives, torna al poble on de petit estiuejava amb els seus pares i allà coneix, per atzar, una dona gran i misteriosa que acaba per formar part de la seva vida. En les trobades a la torre modernista de Can Cabanell reviu amb ella un passat dolorós, que abasta des de l'època de les guerres carlistes fins al present, i accedeix als secrets d'una saga familiar sacsejada per la història, l'adversitat i les passions. L'home acaba per veure's implicat en la teranyina de la narració fins al punt de canviar de forma transcendental el futur previst abans del seu retorn.

"La cendra dels anys" mostra un mosaic de personatges i situacions lligades als fets que han sacsejat la societat catalana durant els dos darrers segles i incideix en temes com les seqüeles de les guerres i les postguerres, la servitud de l'amor massa possessiu, els canvis socials i la decadència d'un món rural condemnat a la transformació inevitable o la mort definitiva, en el qual les tragèdies antigues acaben convertides en frívola cultura de consum."

Properes presentacions:

19 d'octubre, a la Biblioteca Can Sumarro (L'Hospitalet)
17 de novembre, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (Barcelona)

Fitxa tècnica:

Títol: La cendra dels anys
Autora: Júlia Costa
Editorial: Actéon
Nombre de pàgines : 260
Enquadernació : en rústica
Mida : 14,5 x 21
Preu : 19 euros
ISBN :  978-84-935038-9-5


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
Presentació del llibre "La cendra dels anys".
Lo Càntich. N.11. Paradoxa, 2011.
Agost - Octubre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.11

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]