"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Lo Càntich - Número 35 - Diàleg, 2017
Número 35 - Diàleg
Desembre de 2017
Lo Càntich - Número 34 - Rima, 2017
Número 34 - Rima
Agost de 2017
Lo Càntich - Número 33 - Ironia, 2017
Número 33 - Ironia
Abril de 2017
Lo Càntich - Número 32 - Catàfora, 2016
Número 32 - Catàfora
Desembre de 2016
Lo Càntich - Número 31 - Hipèrbole, 2016
Número 31 - Hipèrbole
Agost de 2016
Premis i Concursos actius
ARC
Premis i Concursos

Culturàlia
«Petit festival de versos i notes»Sant Feliu de Guíxols
Dissabte, 29 d'octubre de 2011

Petit festival de versos i notes

Petit festival de versos i notes

Sant Feliu de Guíxols
Dissabte, 29 d'octubre de 2011

Programa:

Versos 19 h. Recital de poesia a càrrec de Pau Gener, Anna Gual i Elm Puig, amb acompanyament musical de Monegre. *Gratuït

Anna Gual Anna Gual. Una de les veus més destacades de la jove poesia catalana actual. Dialèctica de l’existència, poètica intuïtiva que transita de dins cap enfora, fent via de les entranyes vers l’extern (sempre amb bitllet d’anada i tornada). Implosions, publicat dins la col·lecció «Alabatre» de La Breu Edicions (2008), va ser el primer treball d’aquesta autora de Vilafranca del Penedès que no passa dels 25 i beu a parts iguals d’imatges cinematogràfiques i musicals, de vívids records d’infantesa o del buit que perviu vísceres endins.

«No és la nit / la que m’espanta / sinó el xiscle estrangulat / que em puja pel pit».

Pau Gener Pau Gener Galin. Il·lusionista de la paraula oral i escrita, poeta del doble i triple sentit empra una tècnica embriagadora, acurada i senzilla al mateix temps. Amb un extensíssim currículum de recitals/performances a l’esquena, tant a casa nostra com a l’estranger, acompanyat sovint de músics vinculats al seu poble natal, Sant Celoni, com Joan Colomo o Mau Boada, ha presentat diversos muntatges teatrals i ha publicat cinc obres de poesia. Tancat per mancances (La Breu Edicions, 2008) és potser la més representativa de totes elles.

«Ara només sóc passat / i callo / com calla el coixí que tu mossegues».

Elm Puig Elm Puig. Ex baixista del grup ganxó Hopeful i creador del blog Estem Deconstruint, combina la feina en producció d’esdeveniments musicals i culturals amb la passió, renovada als trenta, per la poesia. Aquest serà el seu primer recital a Sant Feliu de Guíxols. Guanyador del primer premi del Concurs de la Fundació Jesús Serra – Ajuntament de Palafrugell 2009, amb el poema «De Sucre».

«També nosaltres ens hem enfonsat / però del brunzit del desplom n’hem dit casa».

Notes 22 h. Concerts *Entrada 5 euros

Lazy Juo Lazy Juo. Sota aquest nom enganyós —de lazy, gandul, no en té res— s’amaguen Xavi Calvet i la seva guitarra, ganxons d’adopció tots dos. Activista musical a través de l’Atzavara Club, del Sant Feliu Fest i del seu grup Bullit, la seva proposta parteix d’un pop íntim i intimista d’arrels folk per acabar coquetejant amb quelcom més enèrgic; així ho va demostrar amb el seu debut «Green flowers», autoeditat el 2006. Actualment es troba en ple procés de gravació del seu nou treball.

Monegre. Monegre és el pseudònim del cantautor palamosí Carles Jové, membre de la desapareguda banda de punk-rock Non Violence Begins with Breakfast
i afincat en l’actualitat a Castelló de la Plana. El seu EP homònim, publicat el 2009 per Subsòl (segell creat per ell mateix), consta de set peces petites i delicades, cantades en català i amb col·laboracions especials, com la de Sanjosex. Tragicomèdia ficcionada de la vida quotidiana, autogestió artística i filosofia «do-it-yourself»: Monegre.

Casa Irla
Algavira, 65-69
17220 Sant Feliu de Guíxols
Telèfon 972 11 74 39


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Petit festival de versos i notes».
Lo Càntich. N.11. Paradoxa, 2011.
Agost - Octubre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.11

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]