"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia
Poemes per a la Marató - 2011
Associació de Relataires en Català

Poemes per a la Marató

Poemes per a la Marató - 2011

Associació de Relataires en Català

[ Poemes per a la Marató 2011 ]


Convocatòria

Amb data 1 de setembre de 2011, l'Associació de Relataires en Català (ARC) ha iniciat un projecte de col·laboració amb la Marató de TV3 del present any (dedicada a la regeneració i transplantament d'òrgans i teixits) promovent l'escriptura de poemes sobre aquesta temàtica que seran il·lustrats per diversos artistes. Les obres resultants seran exposades i venudes per un import assequible i el total recaptat per aquest concepte es convertirà, íntegrament, en un donatiu per a la Marató de TV3.

Per col·laborar:

Temàtica:
Regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits

La participació és oberta a totes aquelles persones que vulguin aportar una mica d’art i de temps. Tant en l’àmbit de l’escriptura com de la il·lustració.

Els poemes hauran de fer referència a la temàtica d’enguany de la Marató de TV3, i hauran de tenir una extensió màxima de 8 versos (per tal de facilitar la tasca a l’artista que s’encarregui de la seva il·lustració).

S’hauran d’enviar per correu electrònic i en document word annex a l’adreça associacio.relataires@gmail.com (en el document cal que hi consti el títol, el text del poema, i el nom de l’autor/a).

Els autors/es podran enviar els poemes fins el 31 de desembre de 2011.

Il·lustració de poemes:

Poden participar tots els i les artistes que vulguin, sempre i quan acceptin les bases d'aquest projecte.

Totes aquelles associacions d’artistes, o artistes a títol individual, que vulguin participar en aquest projecte, s’hauran de posar en contacte amb l’ARC a través de l’adreça associacio.relataires@gmail.com, per tal de rebre el document amb els detalls explicatius d’aquesta col·laboració.

Poden participar totes les Associacions i Escoles que vulguin col·laborar muntant una exposició. Donarem suport a totes les iniciatives que es duguin a terme.

L’ARC indicarà als i a les artistes l’enllaç on podran trobar els poemes presentats per diversos autors i autores. Els i les artistes podran seleccionar, d’entre tots els poemes, l’obra que vulguin il·lustrar.

Cada artista podrà seleccionar tantes obres com vulgui, sempre tenint en compte que l’obra resultant de la il·lustració ha de ser donada de forma gratuïta per a la seva posterior venda i recollida de donatius per a la “Marató de TV3 2011”.

L’obra resultant haurà de combinar text i il·lustració, en el benentès que el text del poema haurà de figurar íntegrament, així com el nom del seu autor/a.

L’obra resultant tindrà una mida màxima de 50 cm d'alçada o màxima de 50 cm de llargada i màxima de 5 cm de gruix d'amplada, per tal de facilitar el transport o l'enviament. Serà vàlida tota mida compresa dins d'aquesta acotació.

L’obra resultant podrà crear-se amb qualsevol tècnica (la triarà l’artista que l’hagi seleccionada).

Quan l’artista tingui enllestida la seva obra es compromet a fer-la arribar a l'ARC (Premià de Dalt) mitjançant missatger o correu postal, o bé a qualsevol punt de recollida dels quals s'anirà informant en els nostres webs.

El preu de venda de totes les obres oscil·larà entre els 10,00 i els 50,00 euros, amb la intenció de marcar un preu assequible i que l’adquisició sigui possible. El preu final el determinarà l’artista, que haurà de cenyir-se als marges esmentats.

La data límit per seleccionar poemes a il·lustrar serà el 15 de gener de 2012.

La data límit per lliurar les obres serà el 20 de gener de 2012.

La data límit d'exposicions i venda serà el 30 de gener de 2012.

Exposició i venda:

Des de l’Associació de Relataires en Català promourem l’exposició de les obres resultants en diverses sales (centres cívics, biblioteques...). De la ubicació d’aquests centres col·laboradors s'informarà a mesura que es tanquin els acords. Amb tot, si una associació d’artistes prefereix exposar les obres seleccionades pels seus associats en el propi local, ho haurà de comunicar a l'ARC.

L’import íntegre de la venda de les obres anirà a parar a la Marató de TV3.


Per a qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte amb l’ARC: associacio.relataires@gmail.com


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Poemes per a la Marató - 2011».
Associació de Relataires en Català
Lo Càntich. N.11. Paradoxa, 2011.
Agost - Octubre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.11

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]