"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia
Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - 2011

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - 2011

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta
Barcelona - 2011


El Comitè Organitzador dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (integrat per la Societat Coral la Floresta, la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, les Comissions de la Festa Major de la Bordeta, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta) va fer públic, dijous, 15 de setembre de 2011, a la Sala de Plens del Districte Sants-Montjuic, els premis de la present edició.

Els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta són un certamen literari de poesia instaurat per primera vegada el dia de Sant Bartomeu de 1877, van ser els segons Jocs Florals a celebrar-se després dels de Barcelona, i van ser reinstaurats l'any 2010.

En aquesta edició, Josep Espín, president de la FAECH, en nom del comitè organitzador, va remarcar: "Són uns premis que vam reemprendre amb la idea de recuperar la tradició cultural i per establir vincles de col·laboració amb les entitats que ens permetin treballar en xarxa perquè això ens farà més forts com a entitats i com a barri".

La lectura de l'acta del Jurat (format per docents i escriptors) va atorgar els següents:


Premis:


Flor Natural
A l'obra:
"Corrandes de la Por"
Maria Porta


Viola d'Or
A l'obra:
"Sons endins"
Eva Moreno Bosch

Menció d'honor a la Viola d'Or
A l'obra:
"Dona"
Toni Arencón


Englantina d'Or
A l'obra:
"A Pompeu Fabra"
Salvador Sunyer

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - I

Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - II


Culturàlia


Referència:
Culturàlia.
«Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta - 2011».
Lo Càntich. N.11. Paradoxa, 2011.
Agost - Octubre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.11

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]