"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

«L'adéu»

Laura Rubió Salo

La nostàlgia de l'infinit (Giorgio de Chirico)
"La nostàlgia de l'infinit"
Giorgio de Chirico

L'adéu


     En mirar les meves mans vaig descobrir la ferida innoble de la infinita esgarrapada del temps. I sabia que tu també descobries ara, més profunds que mai, els solcs i la pell esquerdada. Sobrevolaven el cel el últims ocells errants de la tardor. Abans, en un temps pretèrit, van ser primavera. Malaguanyada, la mirada infinita de la torre aixecada cap al cel per principi d'amor malbaratat. El sol en el seu ocàs, allargant les ombres. Perduda en la immensitat de la intensitat. Amb tots els llums de neó apagats per sempre. Només el cel, el cel gris dels teus ulls. El gris en els teus ulls. El gris de l'ombra sota els teus ulls. El gris de la terra. I el silenci. Si m'haguessis agafat dels braços hagués pensat que hi havia un futur, però em vas agafar dels dits, gairebé de la punta dels dits...
... I vas ajupir el cap.
Laura Rubió Salo
(Barcelona, 1961)
«L'adéu»

Il·lustració:
"La nostàlgia de l'infinit"
Giorgio de Chirico
(Volos, 1888 — Roma, 1978)


Referència:
Rubió Salo, Laura.
«L'adéu».
Lo Càntich. N.11. Paradoxa, 2011.
Agost - Octubre de 2011.
ISSN 2014-3036
ISSN 2014-3036-N.11

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]