"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Jocs Florals de Barcelona 2011

Jocs Florals de Barcelona 2011


Jocs Florals de Barcelona 2011

Jocs Florals de Barcelona 2011


     Albert Roig (Tortosa, 1959) ha estat el guanyador dels Jocs Florals de Barcelona 2011 amb l'obra "La tempesta".

     Assagista, traductor, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona, guardonat amb premis com l'Ausiàs March (1989), el Miquel de Palol (1998), el Carles Riba (1993) i el Gabriel Ferrater (2007), ha publicat -entre altres- els llibres La vestidora i el dol (1988), Córrer la taronja (1989), Que no passa (1990), Vedat (1994) i A l’encesa (2007) i col·labora de manera habitual en mitjans de comunicació i revistes culturals.

     Inspirats en l'obra de William Shakespeare, els poemes de "La Tempesta" reflexionen al voltant de la mort, la vida i la poesia i "tracten d'experimentar amb l'altre, com en el teatre".

     La cerimònia de lliurament dels Jocs Florals s'ha celebrat el dia 16 de maig de 2011, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. En aquesta edició han actuat com a mantenidors: Vinyet Panyella (presidenta), Vicenç Altaió, Guillem Gisbert, Pere Antoni Pons i Jordi Cornudella (vocals). El guardó està dotat amb 10.000 euros de premi, la Flor Natural i la publicació del recull de poemes a la col·lecció de Poesia d'Edicions 62.


Culturàlia

http://www.locantich.cat/

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]