"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Lo Càntich - Número 35 - Diàleg, 2017
Número 35 - Diàleg
Desembre de 2017
Lo Càntich - Número 34 - Rima, 2017
Número 34 - Rima
Agost de 2017
Lo Càntich - Número 33 - Ironia, 2017
Número 33 - Ironia
Abril de 2017
Lo Càntich - Número 32 - Catàfora, 2016
Número 32 - Catàfora
Desembre de 2016
Lo Càntich - Número 31 - Hipèrbole, 2016
Número 31 - Hipèrbole
Agost de 2016
Premis i Concursos actius
ARC
Premis i Concursos

9è Premi Literari Solstici

9è Premi Literari Solstici


9è Premi Literari Solstici

9è Premi Literari Solstici

- Taradell -

Dissabte, 18 de juny de 2011, es va celebrar l'acte de lliurament del 9è Premi Literari Solstici, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Els organitzadors del premi són la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió Premi Solstici, integrada pels següents escriptors i artistes locals: Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Jesús M.Ramos, LLuís Rovira i Masnou i Aleix Solà i Pascual.

La presentació de l'acte va recaure en el periodista Joan Morcillo, i va ser amenitzat pels músics Flavie Louesdon i Pello García.

Veredicte del jurat:

Poesia

Categoria A: per tractar-se d'un bon aplec de poemes amb un ús inusual de la profunditat i les emocions, el jurat del premi Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra recull de poemes "de bones vibracions" de l'autor Albert Bigas Codina, de Taradell.

Categoria B: pel seu caràcter unitari, per la seva introspecció i per mostrar-nos tota una galeria de sabors, el jurat del premi Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra "Àcid" de l'autora Laia Olivé Ràfols, de Vilanova i la Geltrú.

Categoria C: per plantejar un poemari suggerent i entenedor, amb bones metàfores i a voltes impactant, el jurat del premi Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra "Circuit tancat" de l'autor Joan Mercader Sunyer, d'Olot.

Prosa

Categoria A: per tractar-se d'una narració fresca, amb una ambientació i un vocabulri genuïns, el jurat del premi Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra "Estrall, el pirata" de l'autor Marc Sayós Casassas, de Taradell.

Categoria B: per haver fet una aposta temàtica trencadora i per la seva capacitat lingüística, el jurat del premi Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra "Suïcidi" de l'autor Xavier Lluís Chavarria, de Tortosa.

Categoria C: per haver dotat la naracció d'intensitat i curiositat en el lector, amb una cadència plena de dinamisme, el jurat del premi literari Solstici 2011 ha cregut oportú premiar l'obra "Fils" de l'autor Joan Carles González Pujalte, de Mataró.


Culturàlia

http://www.locantich.cat/

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]