"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Premis literaris Enric Valor de Narrativa i Antoni Ferrer de Poesia 2011

Premis literaris
Enric Valor de Narrativa i Antoni Ferrer de Poesia 2011


Premis literaris Enric Valor de Narrativa i Antoni Ferrer de Poesia 2011

Premis literaris
Enric Valor de Narrativa i Antoni Ferrer de Poesia 2011

L’Alcúdia de Crespins
- Maig, 2011 -

El jurat del Premi ‘Antoni Ferrer‘ de Poesia, conformat pels escriptors i poetes Lorena Cayuela, Ivan Brull i Pau Vadell, van atorgar el premi de l'edició 2011 al poemari ‘L’eterna reconquista‘ de José Pejo Vernis, valorant la maduresa de l'obra, l’originalitat de les imatges i la precisió del seu sentiment poètic.

El jurat del Premi ‘Enric Valor‘ de Narrativa, conformat per M. Josep Juan, Antoni Rico i Josep Manel Vidal, van atorgar el premi de l'edició 2011 a l'obra ‘Damunt un fi i destesat cable‘, d'en Jaume Calatayud Ventura, destacant el seu llenguatge ric i acurat, a través de situacions que van esdevenint en una sòlida trama. La narració guardonada és una reflexió sobre l’efímera consistència de l’èxit, la felicitat i l’amor.

La cita es va desenvolupar a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia de Crespins i va comptar amb l’actuació de la coral polifònica ‘Scholapiarum Cantores‘, una agrupació valenciana de veus mixtes, adscrita al col·legi San José de las RR. Escolapias de València i que, dirigida pel mestre Sergi Bosch i Alcaina, va oferir un concert de peces poètiques musicades per diferents autors.


Culturàlia

http://www.locantich.cat/

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]