"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

On has deixat la veu?
(Bruna Generoso)

On has deixat la veu?

Bruna Generoso

Premi Martí Dot

On has deixat la veu?

Bruna Generoso i Miralpeix
Presentació del llibre guanyador del Premi de Poesia Martí Dot 2010
Saló dels Àustries del Palau Falguera
Sant Feliu de Llobregat
Dijous 26 de maig de 2011, a les 19 hores.


Durant l'acte de presentació de les bases del Premi de Poesia Martí Dot 2011, organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Comissió del Certamen, tindrà lloc el naixement i bateig del poemari: 'On has deixat la veu?', de l'autora Bruna Generoso, guanyador del premi en l'última edició convocada i que està editat per Viena Edicions.

On has deixat la veu?
On has deixat la veu?
Bruna Generoso i Miralpeix
Viena Edicions
Pròleg: Pilar Cabot
Portada: Ramon Navarro Bonet


Bruna Generoso i Miralpeix (Barcelona, 1986) viu a Sant Hipòlit de Voltregà, Osona. Es va iniciar en la literatura als disset anys. És llicenciada en Traducció i Interpretació i té un Màster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra. Ha guanyat diversos premis literaris i ha participat en diversos reculls de poesia i de relats ('Erotisme som tu i jo' (2007), 'Homilia 2006' (Premis Literaris Homilies d'Organyà, 2007), 'Premis Literaris Solstici: Taradell 2003 - 2007' (2008), 'Vol de Poesia' (2008), 'Totes les sortides dignes' (2010) i 'Abraçada a la meva pròpia pell' (2011). Ha participat en les jornades poètiques Versos Bisaura de Sora i en el Casserres Poètic de Sant Pere de Casserres, organitzant recitals de poesia.

"Quan vaig néixer, el vint-i-cinc de febrer de mil nou-cents vuitanta-sis, els meus pares em van donar el nom de Bruna i em van portar cap a Osona, que és on encara visc. A partir d´aquí, vaig créixer i conèixer, i va ser més o menys als disset anys quan vaig descobrir que m´agradava escriure. I ho vaig provar. Vaig començar amb la prosa. Va ser un any molt intens en què vaig guanyar algun premi literari en categoria juvenil, com el Premi Solstici de Taradell, els Jocs Florals de Montesquiu i els Premis Grau Miró d´Hiperbreus, que em van regalar amistats valiosíssimes que encara mantinc i em van animar a no abandonar mai les lletres. Després van arribar els divuit, i amb ells la selectivitat, la carrera de traducció a la Pompeu Fabra de Barcelona i molts canvis i noves experiències enriquidores a la meva nova ciutat..."


Quan m'acaricies les mans


Quan m'acaricies les mans,
al lluny queden les espessors del temps
que nuaven com dimonis colls de marbre
quan ens trobàvem perduts i incompresos,
vivint sense haver pogut aprendre a viure;
al lluny queden els mots plens d'incertesa
i les tempestes trencadisses, i les ferides
cosides, amb agulles de sang mal enfilades.

Bruna Generoso i Miralpeix
Quan m'acaricies les mansCulturàlia

http://www.locantich.cat/


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]