"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Convocatòria: Premis Blocs Catalunya 2011

Convocatòria: Premis Blocs Catalunya 2011


Premis Blocs Catalunya

Convocatòria: Premis Blocs Catalunya 2011


L'associació stic.cat (Societat de Tecnologia i Coneixement) ha fet pública la convocatòria dels Premis Blocs Catalunya 2011 amb l’objectiu de promoure la creació, manteniment i promoció de blocs en català.

En aquesta quarta convocatòria comptaran amb tres grups de categories:

- Corporatius
- Personals
- Professionals

i dos premis especials:

- Premi del Jurat
- Premi Stic

Les classificacions temàtiques són les següents:

- Cultura i tendències
- Literatura (Premi LLetra UOC)
- Periodistes i mitjans
- Educació
- Esports
- Cuina, gastronomia i enologia
- Universitats, recerca i ciència (Premi Universitat de Girona)
- TIC
- Política, economia i societat
- Història, tradicions i patrimoni (Premi Omnium Cultural)
- Turisme i viatges
- Miscel·lània i Personals

Per accedir al certamen, els participants han de registrar-se prèviament com a usuaris del lloc web de stic.cat. Durant la inscripció es sol·licitaran les següents dades: Nom i cognoms, adreça de correu electrònic, títol del bloc, adreça URL del bloc, descripció del bloc i categoria a la qual opta al premi.

Bases dels Premis Blocs Catalunya 2011

El període d’inscripció començarà el 27 d’abril de 2011 i finalitzarà el dia 30 de juny de 2011.

El període de votació popular començarà el dia 1 de juliol de 2011 i finalitzarà el dia 10 de setembre de 2011. El nombre total de vots assolits determinarà els finalistes de cada categoria.

Els guanyadors dels Premis Blocs Catalunya sorgiran d’entre els finalistes de cada categoria. El resultat final el decidirà el Jurat del certamen, que estarà integrat per persones de reconegut prestigi, així com guanyadors d’anteriors edicions.

Mantenint la rotació del lloc de lliurament dels premis, La Seu d'Urgell acollirà el dia 1 d'octubre la gala final. Així mateix, el dia de la gala es celebrarà el lliurament dels Premis Blocs Escolars d'àmbit europeu.


Des de Lo Càntich, volem felicitar l'associació stic.cat, pel seu esforç per promoure i divulgar la societat de la informació i del coneixement. En l'edició passada vàrem rebre l'honor de ser considerats mereixidors del Premi Blocs Catalunya 2010 en l'apartat de Cultura, i l'assistència a l'acte de lliurament (celebrat al Centre de Congressos del Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus Mataró-Maresme) ens va permetre confirmar l'entusiasme amb el qual els membres de l'associació treballen en aquest sentit, i l'esforç i el temps que hi dediquen.

Esperem que aquesta quarta edició superi els nivells de participació dels anteriors certàmens, sinònim de creixement cultural en l'àmbit de la xarxa 2.0.


Culturàlia

http://www.locantich.cat/


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]