"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

La Literatura: un punt de trobada
(Pilar Campmany i Piqué)

Trobada de generacions

La Literatura: un punt de trobada


Fa pocs dies, vaig assistir a l'acte de lliurament de premis del Concurs Literari “Crea el teu conte” que l’Obra Social de CatalunyaCaixa havia promogut, amb la col·laboració dels col·legis Immaculada Concepció, de Gavà, i Pare Algué, de Manresa; va tenir lloc a “La Pedrera”. Fou un acte molt gratificant; va palesar la il·lusió de molts autors que hi havíem participat.

No és d’aquest acte, però, del que voldria parlar especialment; el que m’agradaria és saber expressar el gran plaer que vaig sentir durant l’acte previ a aquesta celebració.

CatalunyaCaixa havia demanat als autors premiats que llegíssim els nostres treballs a alumnes del cicle superior de primària i, en acabar la lectura, es va iniciar un torn de preguntes referents al contingut dels contes i a la nostra experiència com a escriptors. Fou una entrevista entranyable; de seguida s’establí una estreta relació entre les persones grans i els nens, un apropament ple de tendresa i de respecte. Es va organitzar, posteriorment, un concurs de dibuix amb la temàtica dels relats, i els dibuixos guanyadors van il·lustrar un recull de contes que es va publicar.

Sempre guardaré en el meu record les preguntes d’aquells alumnes, el seu comportament i el seu interès. Fou una trobada de generacions on les edats es van fondre des del primer moment; es van compartir sentiments... i el punt de trobada fou LA LITERATURA.

Penso que s’haurien d’organitzar moltes més activitats com aquesta. Potser és una assignatura que tots tenim pendent...

Pilar Campmany i Piqué


Culturàlia


Disponible en:
http://www.locantich.cat/2011/02/lo-cantich-numero-7-metafora-2011.html

Lo Càntich - Número 7 - Metàfora, 2011
Lo Càntich - Número 7
Metàfora, 2011


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]