"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

I PREMI DE POESIA LO CÀNTICH

NOTA DE PREMSA


I PREMI DE POESIA LO CÀNTICH

Diumenge, 19 de desembre del 2010, Lo Càntich (Revista Digital de Poesia, Art i Cultura), coincidint amb la publicació del número 6, Odissea 2010, va fer pública l’acta de lliurament del PRIMER PREMI DE POESIA LO CÀNTICH.

L’altíssima participació, l’excel·lent qualitat i la diversa procedència de les obres presents al certamen, van convertir la gala en un exponent de la vitalitat de la llengua i la cultura, i en un veritable Premi Internacional de Poesia dels Països Catalans.

La gala virtual va tenir una durada de dues hores i va ser retransmesa –i seguida de forma massiva per més d’un centenar d’assistents– a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter, amb la participació i els comentaris dels propis autors i autores, que van poder seguir en directe la lectura de l’acta i el veredicte final del certamen poètic, on van resultat guardonades les següents obres:

Premi Ploma d’Or:
“Abraçada a la meva pròpia pell” – Autora: Mirian Petit

Premi Ploma d’Argent (ex aequo):
“Paraula” – Autora: Empar Sáez
“Els meus dits” – Autora: Anna Riera i Puig

Premi Ploma de Bronze:
“Sóc cartró” – Autora: Montse Assens

Accèsits:
“L’onada del vespre” – Autor: Jaume Badia Pujol
“A la terra vull tornar” – Autora: Núria Niubó i Cabau
“Illa de San Michelle” – Autor: José Luis García Herrera
“El pròfug” – Autor: David Dot i Cervera
“Postal de nit” – Autor: Josep Fàbrega i Selva

Menció Especial:
“Mirada” – Autora: Glòria Calafell Martínez

Diplomes d’Honor:
“[sic]” – Autora: Fàtima Anglada
“Blau ball” – Autora: Bruna Generoso
“Orgia a l’alba” – Imma Fuster i Tubella
“No! Res no mor” – Pilar Campmany i Piqué
“L’últim destí” – Antoni Casals i Pascual
“Compte amb els poetes” – Ramon Navarro Bonet
“Pastís de mantega i iogurt” – Ana Moya
“Que els teus somnis siguin cisells” – Anna Rispau i Falgàs
“la casa de la llibertat” – Marc Freixas i Morros
“Farolet blanc” – Montserrat Lloret

La resta de poemes finalistes, i totes les obres participants, es poden llegir (i gaudir) al número 6 de la revista Lo Càntich, Odissea 2010, al lloc-web: www.locantich.cat


Lo Càntich, revista digital de poesia, art i cultura, autoritza i agraeix la divulgació d'aquesta nota de premsa, a través de qualsevol tipus de publicació, individual o col·lectiu, i en qualsevol format (premsa escrita, premsa digital, blocs literaris i culturals, audiovisuals...), mantenint el text oficial o adaptant-lo a les necessitats i requisits d'aquests mitjans.

0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]