"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Culturàlia:
Els dracs i colors modernistes arriben a Caldes d’Estrac

Exposició Dracs i Colors

Els dracs i colors modernistes arriben a Caldes d’Estrac

Els dracs i colors modernistes arriben a Caldes d’Estrac

Caldes d’Estrac és el segon municipi que acull l’exposició dracs i colors. Maresme modernista que fa un recorregut fotogràfic pel llegat que aquest moviment artístic va deixar a la comarca i rescata la figura del drac com a icona representativa de la nostra cultura i les nostres tradicions.

L’exposició, que mostra 80 imatges de la fotògrafa Marga Cruz, es podrà veure del 13 al 28 de novembre a La Fabriqueta (La Riera 5-9 de Caldes d’Estrac). Aquesta exposició, compta amb el suport del Consell Comarcal, a través del Pla Estratègic Maresme 2015. L’objectiu és que la mostra sigui itinerant i pugui arribar a tots els municipis de la comarca que estiguin interessats. L’exposició es va presentar a Canet de Mar el mes de setembre coincidint amb la Fira Modernista organitzada per aquest municipi i aquest mes de novembre es podrà visitar a Caldes d’Estrac. 4 localitats més estan acabant de quadrar agendes per tal que els dracs i colors modernistes es puguin exposar als seus municipis.

L’exposició aplega un total de 80 fotografies de diferents elements modernistes que es poden trobar en els municipis de Vilassar de Dalt, Mataró, Premià de Dalt, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, El Masnou, Argentona, Caldes d’Estrac, Arenys de Munt, Cabrils, Teià,Vilassar de Mar, Alella, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana, Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Les imatges es complementen amb poemes de Montse Assens. La poeta de Premià de Dalt ha fet versos lliures i d’altres que segueixen les mètriques japoneses haiku i tanka a través dels quals interpreta els sentiments que transmeten les imatges.

----------

Culturàlia



0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]