"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Lo Càntich: Premi Bloc Catalunya 2010 - Categoria de Cultura

"Quan una persona desitja realment una cosa,
l'Univers sencer conspira perquè pugui realitzar el seu somni.
"

Paulo Coelho (L'Alquimista)

Escultura de l'artista banyolí Jordi Portella

Lo Càntich (retalls de poesia d'arreu del món)
PREMI BLOC CATALUNYA 2010
CATEGORIA DE CULTURA

Amics i amigues de LO CÀNTICH, fa encara poques hores, al Centre de Congressos del Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, s'ha celebrat l'acte de lliurament dels Premis Blocs Catalunya 2010, presidit pel Molt Hble. Sr. Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, i el Sr. Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, i organitzat per l'Associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement).

Ens plau compartir amb tots vosaltres que la nostra revista, escollida finalista per votació popular i nominada en la categoria de CULTURA, ha rebut l'honor de ser considerada mereixedora del PREMI AL MILLOR BLOC CULTURAL d'aquesta tercera edició, pel jurat format per l'Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgros Comunicació), Miquel Duran (Comissionat 2.0 de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador edició passada), Teresa Ferriz (Responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (Director Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador edició passada), Albert Castellanos (President de Talència), Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley) i Trina Milan (Presidenta de STIC.CAT).


Toni Arencón i Arias (editor de Lo Càntich) recollint el premi
Fotografia: Marga Cruz


La nostra més sincera felicitació a tots els participants, als finalistes i en especial als finalistes de la Categoria de Cultura: David Espunya, Xavier Mercadé, Narcís Macau, Jordi Cirach, Valentí Sanjuan, Àlex Solà, Gina Tost, Anna M. Villalonga, Tony Foixench, Joan M. Vives i els membres de l'Associació AVIVAVEU. Amb el vostre esforç i la vostra dedicació sou tant mereixedors d'aquest premi com ho podem ser nosaltres. Moltes gràcies als organitzadors del certamen, per la vostra tasca de divulgació, foment, promoció i difusió de la llengua i la cultura catalana... i moltes gràcies als membres del jurat, per atorgar-nos aquesta distinció...

Enhorabona als premiats en els diferents apartats:

Blocs de política: La primera esmena
Blocs personals: Som la llet
Blocs de literatura: L'illa dels llibres
Blocs de gastronomia: La cuina vermella
Format audiovisual: El racó dels meus somnis
Blocs d'esports: Blaugranes en cadires de rodes
Blocs d'educació: El vaixell d'Odisseu
Blocs de tecnologia: Espai Internet
Blocs corporatius: Taradell bloc

Juntament amb els blocs premiats, STIC.CAT ha concedit el premis especial STIC a tres iniciatives vinculades a twitter i que al llarg d'aquest any han posat de manifest el relleu i la utilitat d'aquest canal. Són l'etiqueta #neucat, proposada per Miquel Pellicer durant la nevada del 8 de març, el projecte d'informació ciutadana sobre la xarxa de Rodalies, Rodalia.info, i el programa Vist i no vist, de Valentí Sanjuan.


Guanyadors dels Premis Blocs Catalunya 2010
Fotografia: Esther Llobet i Díaz


Un petó molt gran a la Laura Garcia (80grams), a la Marta Gómez (martagomez.cat) i a la Mercè Vilà-Clara (Org. Premis Blocs Catalunya); i una abraçada a Jordi Aguilera (Espai Internet).ooO0Ooo


Com ja hem comentat en anteriors ocasions (Tres mil vuit-centes dues vegades gràcies!!!), el mèrit es vostre, amics i amigues, autors, articulistes, traductors i col·laboradors de Lo Càntich, per oferir-nos i compartir amb nosaltres les vostres obres... les vostres paraules... els vostres mots...

Nosaltres som el mitjà, però vosaltres sou el missatge.

Vanessa Mies - Núria Niubó - Sandra Domínguez - Estrella Tort - Empar Sáez - Pilar Campmany - Lluís Servé - Daniel Ferré - Xavier Pol - Anna Cuiñas - Octavi Montenegro - Ileana Casillas - Daniel Melo - Frederic Valcarce - Salvador Valcarce - Pep Colomer - Xesc Font - Maria Salvà - Elvira Mestres - Joan Feliu - Ramon Navarro Bonet - Esmeralda Vallverdú - Marc Freixas - Ignasi Vilà - Núria Niubó - Esther Llobet - Marc Arencón - Júlia Gràcia - Ernest Negre - Alan Valles - Rosa Monleón - Isabel Carbonero - Roser Piñol - Iolanda Balar - Francesc Arnau - José A. Aguilera - Víctor Llavina - Montse Assens - Imma Fuster - Marga Cruz - Joan Asensi - Laura Ropero - Pura Maria García - Laura Sanahuja - Carles Carmona - Ismael Tricio - Josep Segura - Alonso Campos - Maria Costa - Assumpció Autet - Joan Abellaneda - Maria Carme Albanell - Carmen Iriarte - Jean-Luc Payet - Jannila Girard - Josep Segura - Ismael Tricio - Álvaro Reja - Albert Torrell - Junli Yuii - Ferran d'Armengol - Esteve Amigó - Jesús Maria Tibau - Santi Borrell - Claudi Giné - Xabier Abasgoitia - Montse Farré - Enric Roca - Montserrat Lloret - Pedro "Mazinger" Soler

El premi és vostre! Gràcies, sense vosaltres no seriem res!

Bona NIT! Visca la Poesia!

Pere Abad i Sorribes
Toni Arencón i Arias
Maria Rosa G. Zellweger
Dolors Garrido Martínez
Laura Boadas i Galí
Paolo Santos


[ Informatiu de la gala a TV3 ]
(Espai Internet)
Llibre de Felicitacions:


L'enhorabona, companys!!!
Per mi ha estat tot un honor haver col·laborat modestament en aquest gran èxit...

SALUT I POESIA!!!


Moltes felicitats, companys!


enhorabona!
"Y+Y" brindo amb vosaltres per la feina ben feta!

Sandra Domínguez Roig

Brindem tots, doncs! De fet, una part del premi consistia en un lot de Cava Berdié!


Subscric la frase de Coelho. M'agrada pensar que tot l'Univers conspira per obtenir allò que desitgem. És una frase d'indubtable valor ètic i que ens explica el vostre èxit en els Premis Blocs Catalunya. No és casualitat, doncs, si no el fruit d'un intens treball basat en la confiança en els col·laboradors, que lliurement han decidit fer aquest Bloc, un lloc on expressar la seva creativitat en forma de lletres. Estic molt orgullós de pertànyer al vostre equip i ens queda seguir col·laborant, participant d'aquesta nova manera de escriure literatura o poesia, a través de la Xarxa d'Internet, arribant als racons més inhòspits. Es tracta de seguir fent camí i trobar el nostre espai dins la Xarxa. Ànims! i Records!

Dani F. (llamp!)


Lo Càntichhhhh! Lo Càntichhhhhh! Lo Cànticcchhh!
Hem sortit al telenoticies!

Maria Rosa G. Zellweger

Com estàs, Toni? Has dormit?

Maria Rosa G. Zellweger

Tres horetes! Però ha valgut la pena, no?


A que no sabeu qui estava creuant els dits? Des de l'inici perquè heu esperat que es fes justícia sense presions i amb el "moviment" que es demostra caminant.
Si trobeu el video del moment tipus "oscars" el vull veure!
Felicitats de tot cor!
als companys col.laboradors a tots i cada un/una i a vosaltres.


Ets molt gran, Sandra! Molt gran com a persona! Un petó!


ostres... aquesta si que es una noticia fantastica toni!! us ho mereixeu, enhorabona...n+

Marc Freixas

Un dubte, però: Com és que no us vau presentar a la categoria de Literatura i al premi Lletra? Jo crec que escau més a aquest projecte.


Hola Víctor! Gràcies! Responent al teu interrogant (molt bona pregunta!): la veritat és que vam dubtar en quina categoria presentar-nos. Finalment ens vam decidir per cultura per ser un bloc col·lectiu (a diferència dels blocs d'autor més concrets de l'apartat de literatura) i obert a altres aspectes culturals com la música, el teatre, la dansa, la pintura, la fotografia... Crec que no ens vam equivocar en prendre aquesta decisió, a més ens haguéssim sentit incòmodes participant en la mateixa categoria que blocs d'amics com la Sandra, en Francesc, en Maurici, la Laura, la Gemma, la Sílvia, en Ricard o en Daniel Ruiz-Trillo i els amics de Versos.cat.

A l'acta de lliurament, en concedir-nos el premi, vam citar una frase que tenim inclosa al bloc: "La poesia és història i és perpetuïtat. La poesia és actualitat. La poesia no envelleix mai. S'estén i s'escampa. No té fronteres. No hi ha murs que la contenguin. La poesia és internacional. La poesia és patrimoni de la humanitat." Crec que és un bon resum de tot plegat.


Visca! Moltes felicitats a tots!

Pilar Campmany

Moltíssimes felicitats, té una gran merit i el que feu té una vàlua immensa!

mariona (gypsy a RC)


L'enhorabona i moltes felicitats!

Res, que a seguir 'currant' amb bona marxa, idees i presentació. Només així hi ha reconeixement a la feina ben feta!!!
Endavant... amb salut i rebolica!

Ramon Navarro Bonet

Gràcies relataires!


felicidades por haber ganado y felicidades al peque
he votado en todos los ordenadores que he podido

Inma Arencón

OHHHHH!!! molt bé!!! Demà al telenotícies? Doncs a veure si ho veig a veure que diuen !

Elisabeth de los Reyes

Quan acabi d'escriure ordres del dia i actes de l'Associació de Relataires... tornaré a escriure poesia! :))

Tot i que ja t'ho he dit en persona: Moltes felicitats pel premi!!

Laura Ropero Ventosa

Moltes felicitatssssssssss a totssssssss. Quina alegria!

Vanessa Mies

Moltes felicitats per aquest tresor literari!

Mariona Lorente Pla

MOLTISIMES FELICITATS!!! enhorabona!!!!

Sergi Linares Gonzalez

Quin trosset em toca?

Ramon Navarro Bonet

El premi, escultura de l'artista banyolí Jordi Portella, és el Principat. Així que la teva part correspón al quadradet de Xeresa!


Ui, m'he expresat malament! Ara tindrem un conflicte diplomàtic! :))))


Doncs caldrà allargar-la cap el sud... que Xeresa no està a eixe 'mapa' ejhejhjee!

Ramon Navarro Bonet

Bo; em quedaré amb un raconet de l'Ebre; per exemple, una porció de La Cava... Amb un quartó, val. D'acord?

Ramon Navarro Bonet

Fet!


un cuadradito es mioooooooooooooooooooooooo

Inma Arencón

Doncs el tindrem que allargar també fins a Cannes! Merci!


Moltes felicitats, Equip! Us ho mereixeu!


Enhorabona pel premi! Un premi ben merescut!


Una gran tasca. Un gran premi. Un gran equip humà.


He tingut el vostre premi a les mans, avui, precisament en el poble de Premià (que sona a premi) de Dalt. Gràcies, Toni, per portar-lo i mostrar-nos la teva confiança!

Dani Ferré Teruel

:) jo també l'he tingut a les mans i fa molta il·lusió que en Toni l'hagi portat per compartir-lo!!! Ara penjaré les fotos que he fet...
moltes gràcies i enhorabona pel premi!!!

Montse Assens

Torne a repetir el que he escrit a un altre lloc:
Endavant... amb salut i rebolica!!!

Ramon Navarro Bonet

molt molt molt bé toni,ets genial!!!!!!!

Pily Trucharte

MOLTÍSSIMES FELICITATS!!! US HO MEREIXEU!!!

Anna Rispau

Moltíssimes FELICITATS a TOTHOM !!

És un privilegi estar entre vosaltres i amb vosaltres. Em sento molt feliç!
Una gran abraçada

Núria Niubó Cabau

Enhorabona, companys i companyes! Sabeu: Diuen que la poesia és minoritària! :-)


Hi havia una vegada una revista
de poesia
que es va endur el primer premi
de l'alegriaMoltes felicitats!! Us ho mereixeu. Jo també he tingut el vostre premi a les mans. Gracies Toni per compartir-lo amb nosaltres a la trobada de Premià.

Montserrat Lloret

Enhorabona!


Gràcies Shaudin! Com a company d'RC em vaig alegrar molt en sentir el teu nom com a finalista a l'apartat de blocs personals! Llàstima que no poguessis assistir a la gala, m'hagués agradat molt abraçar-te'n personalment. Una abraçada, doncs, virtual!


Moltes felicitats a tots!!! Li he enviat a la Montse les fotos del premis, ja que estava a l'acte de l'entrega com a premsa.


Moltes gràcies Marga! Ostres, quina ràbia! No ens vam veure i no vaig poder saludar-te'n! Un petó! Seguim en contacte... tinc una proposta... ja em parlarem...


Felicitats!!


Felicitats Toni!!!
Petons guapíssimes!!!


Moltes Felicitats!!!!!!!!


Muchas felicidades!!!!!!!!!


.......... moltes felicitats............ i més força encara.... i més il·lusió per existir al marge de totes les relacions convencionals..... corruptes


L'enhorabona a tothom! Gràcies, Maria Rosa, per animar-me a participar a la revista. Potser no t'ho creus, però ha representat molt per a mi... ja saps el perquè.


Enhorabona, amics. Des del Racó de l'Anna (i també, com sabeu) El fil d'Ariadna i A l'ombra del crim, us felicito de tot cor.


Moltes i moltes felicitats!!!
Ben merescut!!


Quina gran alegria!!!! No podia ser d’una altra manera, aquest gran projecte es mereix el premi. Esteu fent una gran tasca; heu sabut crear un lligam entre tots i cadascú dels qui participen en el projecte i la revista. L’enhorabona més sincera. Endavant amics!


La meva més sincera enhorabona a tots i totes els que heu treballat i col·laborat per aconseguir aquesta fita que de ben segur il·lusiona i dóna més empenta encara per seguir endavant...
una abraçada des de mataró


Moltes felicitats! Fa poc l'amic Víctor Pàmies em parlava de vosaltres i ara veig que sou premi Blocs i, a més, pratencs. Enhorabona per les dues coses!!

Puigmalet
14 d’octubre de 2010 12:03

Gràcies, Joan! I ja són dos els premis que dormen al Prat! (Gazophylacium):))) Ens veurem aviat (tinc pendent d'omplir el formulari d'associació a tintablava, uffff, des de l'estiu!!!). Una abraçada!


Els felicito de tot cor pel premi merescut i per l'encert en l'elaboració d'aquesta revista digital. La nostra llengua, malauradament desvalguda, necessita d'questes iniciatives, que són una expressió d'amor vers ella i obviament vers els nostres avantpassats que ens l'han deixada com l'herència de més preuat valor.

Aquesta entrada ha rebut:
visites visites0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]