"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Premis Blocs Catalunya: Tres mil vuit-centes dues vegades gràcies!!!
Tres mil vuit-centes dues vegades gràcies!!!

Amics i amigues de Lo Càntich: Gràcies, moltes gràcies, pel vostre suport!

Finalitzada la fase de votacions dels Premis Blocs Catalunya 2010, organitzats per l'associació Stic.cat amb la intenció de promoure i divulgar la societat de la informació i del coneixement en l’àmbit català, la Separata de Lo Càntich ha estat el bloc més votat a l'apartat de CULTURA.

[ Classificacions finals ]


La satisfacció és doble, ja que la nostra bitàcola s'ha situat també com la més votada dels 634 blocs inscrits entre les 10 categories del certamen.

Però trepitgem terra. No és bo enlairar-se més d'un pam. El mèrit és vostre, autors, col·laboradors, amics i seguidors de la revista. És vostre, perquè sou vosaltres, amb les vostres obres els que heu marcat la qualitat de la nostra publicació digital. És vostre, perquè sou vosaltres els que ens envieu missatges d'ànim per continuar amb el treball que hem iniciat. És vostre, perquè no heu dubtat a votar el bloc i en donar-nos ressò, i són els vostres vots els que han quedat reflectits, un per un, fins a assolir els 3.802 vots al bloc en el seu conjunt, els 38.364 vots de les entrades individuals i els 11.474,8 punts ponderats a la classificació final total (5+1), que ens han permés ser el bloc més votat de la categoria de CULTURA i que ens ha convertit en el 1er bloc més votat de tots els inscrits. Per tot això, gràcies, moltes gràcies.

La fase de votació popular, inciada el 17 de juny i finalitzada el 9 de setembre, ha determinat els 10 finalistes de cada categoria. A la segona fase, un jurat integrat per persones vinculades a les TIC, la universitat i la societat del coneixement, escollirà els blocs guanyadors, atenent als aspectes de disseny, estructura, continguts, periodicitat i interactivitat. El jurat d'aquesta edició estarà format per Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgros Comunicació), Miquel Duran (Comissionat 2.0 de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador edició passada), Teresa Ferriz (Responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (Director Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador edició passada), Albert Castellanos (President de Talència), Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley) i Trina Milan (Presidenta de STIC.CAT).

Des de Lo Càntich volem felicitar tots els participants al certamen i, en especial, la resta de finalistes. Uns finalistes d'una qualitat enorme i contrastada. Els 10 finalistes de l'apartat de CULTURA són:

1. Lo Càntich - Retalls de poesia d'arreu del món

2. El Bloc d'en David Espunya - Autor: David Espunya

3. Rockviu - Autor: Xavier Mercadé

4. Empordà - Natura i Patrimoni - Autor: Narcís Macau

5. L'imperdible de l'Ànima - Autor: Jordi Cirach

6. cine.cat - Autors: Valentí Sanjuan, Àlex Solà i Gina Tost

7. El racó de l'Anna - Autora: Anna Maria Villalonga

8. Les Havaneres - Autor: Tony Foixench

9. Patrimoni i muntanyes - Autor: Joan M. Vives i Teixidó

10. A Viva Veu - Autor: Associació Avivaveu

Gaudiu amb ells: Música, cinema, fotografia, art, folklore, natura, patrimoni... Ja ho veieu. Qualsevol dels finalistes és digne mereixedor del premi final. Serà a Mataró, l'1 d'Octubre, al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme. I sigui quin sigui el resultat, vosaltres amics de Lo Càntich, ja heu guanyat. El mèrit d'avui és vostre, i en qualsevol cas, el demèrit del demà serà nostre i ens servirà (ens ha servit i ens serveix) per millorar.


Amics i amigues de Lo Càntich: Gràcies, moltes gràcies, pel vostre suport!

Tres mil vuit-centes dues vegades gràcies!!!

L'Equip Editorial de Lo Càntich


PS: Nosaltres continuem treballant. Per la poesia d'arreu del món, per la cultura, per la llengua catalana. Demà, Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, una especial selecció de poemes publicats a Lo Càntich durant aquest any 2010, i demà passat farem pública la convocatòria del Primer Premi de Poesia Lo Càntich, un esdeveniment en el que portem treballant els últims mesos i que representarà el fermall daurat del número 6 de la revista en aquest primer any de Lo Càntich a la Xarxa 2.0.Comentaris rebuts:

Les felicitacions més matineres:

(rebuda per correu a les 0:03 d'avui): "L'enhorabona per l'èxit assolit als Premis Blocs de Catalunya.

Una abraçada!"


(rebuda per correu a les 7:55 d'avui): "EI! Que ens hem classificat els primers a Premis blocs catalunya!

Enhorabona esteu clasificats el primers en el departament de cultura! quina ilusió m'ha fet!

FELICITATS DE TOT COR!"


(rebuda per correu a les 08:15 d'avui): "Felicitats d'una lectora (i mínima autora) de la revista. Sobretot lectora, per a qui connectar-me'n per llegir els darrers poemes, proses i articles publicats s'està convertint en Locàntichdependència. Ah! I les il·lustracions precioses! Molt ben escollides!


"Felicitats Lo Càntich! La feina ben feta sempre troba recompensa!"


"M'he emocionat amb el comentari. Enhorabona a tots: equip editorial i autors."


"Enhorabona! I jo que pensava que les votacions ja havien finalitzat el dia 6!"


"Moltes felicitats per la tasca realitzada!"

Jordi Milian
L'illa dels llibres

"Moltes gràcies i moltes felicitats, Lo Càntich. El camí ha estat llarg, però aquí estem."


"Estic d'acord, la feina que feu i l'esforç que hi poseu per fer-la amb qualitat té la recompensa que es mereix.
Felicitats a totes i a tots.
Una abraçada des de Mataró."


"Enhorabona, Lo Càntich! Visca la Poesia!"


"Felicitats! Estic molt content d'aquest resultat. Doble satisfacció: Les Havaneres (a qui també he votat, no podia ser d'altra forma) també està entre els blocs finalistes. Sort a tots dos!"


"Quina gran notícia! No podia ser d'una altra manera, us ho mereixeu, la tasca que esteu fent és molt valuosa. Us felicito!"


"Després del preciós número anterior... tot és possible."


"Heu aconseguit unificar la veu de diferents persones, de múltiples orígens, en un cant col.lectiu en llengua catalana. Enhorabona."


"Una felicitació més, des del sud del Gran Riu!

Avant sempre!"


"Realment, un éxit!"


"Felicitats a la revista Lo Càntich"

Cristina Roma

"Enhorabona per estar-hi a la final!"

Carles Prats

"Una noticia magnífica per a tots els amants de la poesia! La mara de totes les arts!"


"Felicitats a tothom. Molta sort el dia 1 d'octubre."
0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]