"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Exposició: Dracs i Colors. Maresme Modernista
III Fira Mercat Modernista
Dracs i Colors. Maresme Modernista.

Fins el 22 de setembre, en el marc de la III Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, es presenta l'exposició Dracs i colors. Maresme modernista on la fotògrafa mataronina Marga Cruz captura l'explosió de color del modernisme i rescata la figura del drac com a icona més representativa de la tradició cultural del Maresme.

L'exposició aplega un total de 80 fotografíes de diferents elements modernistes que es poden trobar en els municipis de Vilassar de Dalt, Mataró, Premià de Dalt, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, El Masnou, Argentona, Caldes d´Estrac, Arenys de Munt, Cabrils, Teià, Vilassar de Mar, Alella, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana, Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Les imatges es complementen amb poemes de Montse Assens (amiga de Lo Càntich). La poetessa de Premià de Dalt ha fet versos lliures i d'altres que segueixen les mètriques japoneses haiku i tanka a través dels quals interpreta els sentiments que transmeten les imatges.

L'obra estarà exposada a la Sala Municipal d'Exposicions de Canet de Mar (Plaça dels Americans s/n) del 17 al 22 de setembre.

La inauguració oficial es farà el dissabte, 18 de setembre a les 19.00h.3a Fira Mercat Modernista

El 18 i el 19 de setembre Canet tornarà a vestir-se d'època i es traslladarà, per tercer any consecutiu, a finals del segle XIX i principis del segle XX. Es celebra la tercera Fira Mercat Modernista. L'ambientació es concentrarà als carrers del centre històric, tot i que es mantindrà la pujada en trenet al Castell de Santa Florentina per fer-ne de nou visites guiades. Les rieres Gavarra i Sant Domènec, carrer Ample, Vall, Castanyer, de la Font i les places Macià i Universitat s'ompliran d'activitat al voltant de la Fira Mercat.

La inauguració serà el divendres a la tarda. A partir de les 19h., a la terrassa de la Casa Roura hi haurà una xerrada sobre el moviment artístic modernista català i una exhibició de ball de principis de segle XX que consistirà en tango i milongues. El ball seguirà aquest mateix dia de la inauguració, perquè a la plaça Universitat es recrearà un Cafè Tango de l'època. 18 parelles de ballarins reproduiran gestos, costums, vestits i músiques d'aquell moment primerenc de tango. La jornada acabarà amb un espectacle d'època.

Dissabte 18 i diumenge 19 són els dos dies sencers de fira. A partir de les 10.30 i fins les 14.30 al matí i de 17.00 a 21.00 hores a la tarda, trobareu les parades d'artesans i promoció modernista als carrers del centre. Però hi haurà molt més:

◦ Fira de dibuix i pintura
◦ Espai ciutats modernistes
◦ Exposició Homenatge a Jujol i Dracs i colors, Maresme modernista
◦ Exposició de les lones gegants i els cilindres modernistes
◦ Espais ambientals: platja Cavaió, espai lúdic infantil, la Taverna de Cal Marsenc, Cafè Teatre, La Moderna, taverna de la Fira, la Taverna Negra
◦ Rutes i visites guiades: masia Rocosa, panteons modernistes del cementiri municipal, centre històric, carrilet al Castell de Santa Florentina
◦ Gimcana modernista
◦ Cercaviles, passejades i desfilades
◦ Pianola modernista
◦ Espectacles i animacions infantils i teatre
◦ Actuacions de música i cant
◦ Trobada d'intercanvi de plaques de cava, especial temàtica modernista
◦ Vermut i ballada de sardanes

La 3a Fira acabarà diumenge al vespre amb una cercavila i desfilada popular dels personatges que s'hauran vestit d'època durant tot el cap de setmana. Se sortirà de la plaça Universitat i s'acabarà a la riera Sant Domènec. Allà hi haurà un concert de cloenda amb ball a l'antiga a la riera Sant Domènec.

----------Esdeveniment suggerit per: Toni Arencón i AriasComentaris:

"Una aposta ferma per la cultura. Endavant, Maresme!"0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]