"Si una llengua no ens serveix per crear-hi comunicació i bellesa, ¿de què ens serveix?, no té futur."
Joan Solà (Bell-lloc d'Urgell, 1940 - Barcelona, 2010) [ Adéu-siau i gràcies! ]

Després de vuit anys de presència continuada en la xarxa, 36 números seriats i 32 números especials publicats, i un total de 2817 entrades individuals editades, amb el número 36 de la revista Lo Càntich, posem punt final a un fantàstic viatge literari i cultural. Nous projectes ens esperen. Projectes que podeu seguir a través de la pàgina de l'Associació de Relataires en Català. Moltes gràcies, de tot cor, a totes aquelles persones que ens han proporcionat el seu suport en aquesta meravellosa singladura pels mars i oceans de la literatura, l'art i la cultura. Eternament agraïts!

L'Equip Editorial (els que som, i els que han estat, in memoriam).

Univers de Poesia: Llocs Webs per publicar poesia en català
(Maria Rosa G. Zellweger)


UNIVERS DE POESIA


Maria Rosa G. Zellweger
"Llocs Webs per publicar poesia en català."

Relats en CatalàEspai de trobada dels lectors i escriptors en llengua catalana. Amb més de 30.000 poemes publicats a data d'avui. Un lloc web molt actiu. Va ser guardonat amb el PREMI LLETRA 2004, Convocat per la Fundació Prudenci Bertrana i el projecte LLETRA. Organitza premis literaris i col·labora en la edició d'obres col·lectives, amb un fòrum molt actiu i participatiu, embrió de l'Associació de Relataires en Català.--o0o--

Jo Escric.comJoEscric.com és un portal de creació literària nat a Mallorca, l’octubre de 2002 de la mà del seu creador i fundador, Vicenç Joan Grande i Garau, president de la Fundació Drac, entitat que empara aquesta iniciativa.

Amb més de 4.500 obres i 800 autors, representa un espai en la xarxa orientat als escriptors novells, a aquelles persones que fan de la literatura la seva passió amagada (o no).

Organitzen anualment els Premis JoEscric.com, que es concedeixen en una data propera a Sant Jordi, el Dia del Llibre i, any rere any, donen a conèixer quatre obres literàries en la nostra llengua que han escapat al món editorial convencional i han tret el cap a través de la xarxa.

--o0o--

Versos.catPoetes i articulistes en aquest agradable Recer de versos. Versos.cat difon i fomenta la poesia catalana actual a internet, i també la porta al carrer, als bars i a les places. Versos.cat, més que un bloc poètic col·lectiu i més que una plataforma de difusió de la poesia catalana actual.

--o0o--

poesia.catpoesia.cat és un Web del canal #poesia de la xarxa social IRC-Hispano. Un grup de persones amants de la poesia que treballen per divulgar-la. Amb més de 10.000 poemes clàssics i contemporanis publicats.

--o0o--

Llocs Webs suggerits per: Maria Rosa G. Zellweger

Per remetre'm suggeriments a l'Univers de Poesia:Referència:
G. Zellweger, Maria Rosa. Univers de Poesia: Llocs Webs per publicar poesia en català. Lo Càntich. N.4. Haikús i Tankes, 2010. Agost, 2010.

Disponible en: http://cantich.blogspot.com/2010/08/lo-cantich-numero-4-haikus-i-tankes.html


0 [ Comentar aquesta entrada ]:

Lo Càntich
Lo Càntich
Revista Digital de Literatura, Art i Cultura
DL: B.42943-2011
ISSN: 2014-3036
Editada per l'Associació de Relataires en Català (ARC)


Pàgines visitades:
2.382.125
Tecnologia: Google Analytics
Codi: UA-19604119-1
Període:
01/03/2010 - 31/12/2016

Lo Càntich (revista digital de literatura, art i cultura) és un assaig de càntic col·lectiu en llengua catalana, un espai de trobada d'escriptors i escriptores d'arreu del món, un racó d'expressió, de creativitat oberta, d'experiències compartides, de sentiments retrobats...

Lo Càntich és un espai que pretén promoure l'estima per la lectura i l'escriptura compartida. I, al mateix temps, vol ser també un fòrum que potèncii la nostra llengua i la nostra identitat. Un petit gest, per salvar els mots... De fet, l'expressió per mitjà de l'escriptura és una evidència lingüística que indica la fortalesa d'un poble i garanteix la seva supervivència.

La publicació a Lo Càntich està oberta a escriptors/es de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència. Es poden presentar obres en escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats. Aquells autors que, expressant-se habitualment en una altra llengua, desitgin ser traduïts al català, ho hauran de fer constar expressament.

Les aportacions es poden realitzar mitjançant:
Publicació de textos originals.
Suggeriments d'obres d’autors clàssics.
Traduccions d’autors que escriguin en altres llengües.
Col·laboracions específiques.

[ Publicar a Lo Càntich ]